Tervetuloa tiimiin Mikael Karvinen ja Joonas Heimonen

VALORin tiimi kasvaa. Tervetuloa tiimiin uudet harjoittelijamme Mikael Karvinen ja Joonas Heimonen.

Mikael on tuotantotalouden kandidaatti, ja hänellä on kokemusta toimitusketjujen hallinnasta ja analytiikka- sekä automaatiotyökalujen kehittämisestä. Tämän lisäksi hän on ollut osana pienemmän teknologiayrityksen operatiivista kehitystä.

Joonaksella on monipuolisesti kokemusta rahoitusalan eri työtehtävistä, ja hän on juuri viimeistellyt kandidaatin opintonsa rahoituksen laitoksella Aalto-yliopistossa.

Olet ehtinyt olla kuukauden VALORilla töissä. Mikä on auttanut sinua pääsemään mukaan VALORin tiimiin ja työyhteisöön?

Mikael: Toimistolla paikan päällä työskentelyn ja lounastamisen lisäksi olen päässyt tutustumaan tiimikavereihin epävirallisten 1-on-1 keskusteluiden kautta näin aluksi. Työajan ulkopuoliset valorilaisille järjestetyt tapahtumat, kuten improvisaatiotyöpaja minun ensimmäisenä päivänä, antavat myös oivan mahdollisuuden päästä mukaan porukkaan!

Joonas: Kaikki tiimissä ovat olleet todella mukavia ja helposti lähestyttäviä, jonka myötä mukaan hyppääminen on ollut yllättävänkin helppoa.  Lisäksi uusilla työkavereilla on paljon erilaisia mielenkiintoisia taustoja, joten yleinen uteliaisuus on auttanut heihin paremmin tutustumisessa.

Mitä työ- ja yksityiselämän tasapaino merkitsee sinulle?

Mikael: Ajattelen, että sopivan työ- ja yksityiselämän tasapainon tulisi pitkällä aikavälillä tukea omaa jaksamista sekä hyvinvointia. Pyrin tekemään asioita, joista saan energiaa mahdollisuuksien mukaan sekä työ- että yksityiselämässä. Vapaa-ajalla priorisoin urheilua ja ystävien näkemistä, oli se sitten padelin pelaamista illalla tai ruuanlaittoa yhdessä.

Joonas: Yksi elämän kulmakivistä. Mikäli tasapaino kärsii, niin vaikuttaa tämä kaikkiin osa-alueisiin. Pitkällä aikavälillä joustavuus työn ja muun elämän välillä on avainasemassa.

Tervetuloa tiimiin Jouni Knaapinen, Mikko Puumanen ja Topias Saari

Tiimimme vahvistuu jälleen! Tervetuloa joukkoon harjoittelijat Topias Saari ja Jouni Knaapinen, sekä analyytikko Mikko Puumanen

Ennen harjoitteluaan VALORilla, Topias oli vaihto-oppilaana Torontossa, osana tuotantotalouden opintojaan Tampereen yliopistossa. Hän on työskennellyt terästeollisuudessa operatiivisena hankkijana ja paperiteollisuudessa logistiikkasuunnittelijana. Jouni puolestaan työskenteli raskaan teollisuuden huoltopalveluliiketoiminnan yksikössä, sekä valmistui Aalto-yliopistosta tuotantotalouden diplomi-insinööriksi.

Mikko on suorittanut harjoittelun VALORilla vuonna 2022, ja palasi nyt vahvistamaan tiimiämme analyytikkona. Mikko on ehtinyt kerätä kokemusta etenkin tilinpäätösanalyysista, yritysten valuaatiosta, luottoriskin hallinnasta ja projektihallinnasta.

Tutustuaksemme paremmin uusiin kollegoihimme, kysyimme heiltä pari kysymystä.

Onko VALORilla työskentely vastannut odotuksia?

Topias: VALORilla työskentely on ylittänyt odotukseni positiivisesti. Toimistolla vallitsee rento ilmapiiri, mikä tekee työskentelystä miellyttävää. Lisäksi arvostan sitä, että välillä jopa kiireen keskellä läppä lentää työkavereiden kanssa, mikä mukavoittaa huomattavasti toimistolla olemista.

Jouni: Omat odotukseni konsultoinnista, ja etenkin VALORin ammattimaisesta, ratkaisulähtöisestä ja kannustavasta työilmapiiristä, ovat ylittyneet. VALORin tiimissä jokaisen työpanosta arvostetaan ja pidän työskentelyn itseohjautuvuudesta sekä joustavuudesta. Lisäksi, VALORin työympäristö on mahdollistanut oman osaamisen nousujohteisen kehityksen konsultoinnin parissa.

Mikko: VALORilla työskentely on vastannut jo aikaisemmin harjoittelun aikana syntynyttä positiivista kuvaa. Projekteissa saa sopivasti vastuuta ja työyhteisössä vallitsee kunnianhimoinen, mutta kannustava kulttuuri.

Mikä on tällä hetkellä mielenkiintoisinta työssäsi?

Topias: Tällä hetkellä mielenkiintoisinta työssäni on ehdottomasti projektien erilaisuus. Työskentelen muutamassa eri projektissa, jotka ovat toimialallisesti ja sisällöllisesti hyvin erilaisia. Tämä tuo päiviin mukavaa vaihtelua ja mahdollistaa uusien asioiden oppimisen eri konteksteissa.

Jouni: Erityisen mielenkiintoista on ollut työtehtävien monimuotoisuus, mikä on mahdollistanut eri toimialoihin tutustumisen ja oppimisen erilaisiin toimintatapoihin. Haastavat työtehtävät ylläpitävät kiinnostusta jokaista työpäivää kohtaan ja saamani jatkuva palaute on edistänyt kehittymistäni viikosta toiseen.

Mikko: Mahdollisuus päästä mukaan ratkaisemaan laajoja ja ajankohtaisia yhteiskunnallisia ongelmia on tuonut työhön sekä mielenkiintoa että merkityksellisyyttä. Muutamaan eri projektiin keskittyminen samaan aikaan on myös asia, joka tuo työhön vaihtelevuutta ja nostaa siten mielenkiintoa.

Kolme ylennystä VALORin tiimissä

Kolme valorlaista on ylennetty uusiin rooleihin:

Mahdollisuus saada vastuuta projekteissa uran varhaisista vaiheista alkaen on vahvasti sisäänrakennettu VALORin kulttuuriin ja luo pohjan yksilötason nopealle kasvulle firman mukana. Olen kiitollinen luottamuksesta ja mahdollisuudesta olla osa tätä kasvutarinaa! – Jenna Nyländen, Senior Associate

On ollut hienoa nähdä, miten VALORilla annetaan tilaa kehittyä ja rakentaa polkuaan oma mielenkiinto ja kiinnostus edellä. – Jaro Mykkänen, Associate

Olen todella iloinen saadessani olla osana firman kasvua ja jatkaa haasteisiin tarttumista yhdessä mahtavien tiimikavereiden kanssa. – Ville Vuola, Associate

VALOR seuraa ylpeydellä näiden lahjakkuuksien kehityspolkua ja onnittelee lämpimästi uusista rooleista.

Tervetuloa tiimiin Veikko Valtonen ja Tuomas Puolakka

Tiimimme kasvaa jälleen!

Veikko Valtonen ja Tuomas Puolakka aloittivat molemmat VALORilla harjoittelijoina tammikuussa 2024.

Veikko on työskennellyt kiinteistöalan liiketoiminnan parissa keskittyen monipuoliseen liiketoiminnan kehittämiseen ja strategiatyöhön sekä aikaisemmin myynti- ja asiakaspalvelutyöhön.

Ennen harjoitteluaan Tuomas on ehtinyt kerryttää kokemusta yrittäjänä vaatealalla sekä tutkimusassistenttina eri laitoksilla Aalto-yliopistossa.

Tutustutaan hieman uusiin työkavereihimme!

Minkälaisilla työtehtävillä harjoittelusi VALORilla on alkanut?

Veikko: Ensimmäisen vajaan kuukauden olen perehtynyt kannattavuuden arviointiin autoalalla sekä synergiahyötyihin julkisen liikenteen alalla. Käytännön työnkuvaani on lukeutunut erilaisia analyysejä, haastatteluja, esitysmateriaalien valmistelua ja työpajoja asiakkaiden kanssa.

Tuomas: Tähän mennessä olen päässyt tutkimaan ja mallintamaan energiasektorin markkinakehitystä.

Mitä odotat eniten harjoittelultasi?

Veikko: Odotan harjoittelultani eri toimialojen liiketoimintalogiikkaymmäryksen syventymistä, sekä konsultointityön käytännön työtapojen sisäistämistä. Odotan innolla myös uusia kohtaamisia ja tietenkin VALORin laskettelureissua!

Tuomas: Harjoittelulta odotan että pääsen laajentamaan osaamiskirjoani projektityön parissa sekä tapaamaan uusia ihmisiä. Veikon lailla, odotan myös jo kovasti maaliskuun laskettelureissuamme!

Mikä oli lapsena haaveammattisi? Löytyykö yhtymäkohtia konsultointiin?

Veikko: Haaveammattini oli lapsena jalkapalloilija. Työkuviot ovat siis jo lapsuuden haaveissa rakentuneet tiimityön ja yhteen puhaltamisen ympärille.

Tuomas: Lapsena haaveilin että minusta tulee isona bisnesmies. Bisneksen parissa tässä toimitaan eli läheltä liippaa!

Tervetuloa tiimiin Oskari Vappula

Meillä on uusi kollega – tervetuloa Oskari Vappula!

Oskari aloitti harjoittelunsa VALORilla joulukuussa 2023, osana investointipankkitiimiä. Aikaisempaa työkokemusta hänellä on rahoitusalalta liikkeenjohdon konsulttina ja tutkimusassistenttina Aalto-yliopistossa. Oskari on rahoituksen kandidaatti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta.

Olet nyt kuukauden ajan ollut osa VALORin investointipankkitiimiä. Mikä työssäsi on mielenkiintoisinta?

Mielenkiintoisinta työssäni on se, että minua kannustetaan päivittäin pois mukavuusalueeltani, mikä on täydentänyt hyvin aikaisempia opintojani ja antanut minulle mahdollisuuden kehittää taitojani näinkin lyhyen ajanjakson aikana.

Mikä on mielestäsi VALORin paras kilpailuetu?

Mielestäni VALORin tärkein kilpailuetu on sen yrittäjähenkinen ajattelutapa, mikä on ollut ilmeistä ensimmäisestä työpäivästäni lähtien.

Hyvää uutta vuotta! Millä mielin lähdet uuteen vuoteen – teitkö mitään uuden vuoden lupauksia?

Rentouttavan tauon jälkeen on ollut jännittävää kohdata uudelleen työni tarjoamia haasteita. Uudenvuodenlupaukseksi päätin palata vanhaan lupaukseen juosta maraton yhdessä läheisen ystäväni kanssa.

Tervetuloa tiimiin Timo Hentunen, Markus Melin ja Tuomas Suominen

Tiimimme kasvaa jälleen. Olemme saaneet kollegoiksemme Timo Hentusen, Markus Melinin ja Tuomas Suomisen.

Timo vahvistaa VALORin Senior advisor -joukkoa. Timolla on yli 30 vuoden kokemus liikkeenjohdon konsultoinnista ja linjatehtävistä sekä sijoitustoiminnasta ja hallitustyöskentelystä kansainvälisessä ympäristössä. Hän on työskennellyt Pohjoismaissa, Britanniassa ja manner-Euroopassa ja kerryttänyt osaamista erityisesti ICT- ja asiantuntijapalvelusektoreilta sekä valmistavasta teollisuudesta.

Markus liittyi VALORiin Principal-roolissa. Markuksella on pitkä kokemus ICT-alalta, erityisesti kyberturvallisuudesta, tuotekehitysorganisaatioiden johtamisesta, operaatioista sekä liiketoimintayksikköjen johtamisesta. Osaamista löytyy myös säädatan puolella sekä Fintech-alueella maksuprosessoinnista. Markus on toiminut johtotehtävissä F-Securella, TietoEvrylla, Vaisalalla sekä Enfucella.

Tuomas on VALORin uusin harjoittelija. Ennen harjoitteluaan Tuomas on työskennellyt varallisuudenhoidossa S-Pankissa ja yrityspankkitoiminnassa Atom bankissa. Tuomaksen aiempi kokemus on keskittynyt lähinnä pankkialalle. Töiden ohella Tuomas suorittaa rahoituksen maisteriopintoja Aalto-yliopistossa.

Pääsimme myös hieman haastattelemaan uusia kollegoitamme:

Mitä olet oppinut ensimmäisien VALOR-viikkojesi aikana?

Timo: VALOR on energinen ja kunnianhimoinen tiimi, jossa ihmisillä on myös hauskaa. Tiimiin on ollut helppo ja mukava liittyä.

Markus: VALORin kokeneen ja osaavan tiimin kanssa on ollut ilo tehdä töitä, ja keskittyä asiakkaiden haasteiden ratkaisemiseen. Olen erittäin iloinen ollessani osa tiimiä.

Tuomas: Ensimmäiset viikot olivat täynnä uusia asioita, joten on vaikeaa keksiä vain muutama mainittava asia. Tärkein oppi on kuitenkin mielestäni ollut se, että VALORissa on aina tervetullut pyytämään apua keneltä tahansa, senioriteetista riippumatta. Tämä on auttanut minua sopeutumaan uuteen ympäristöön, sillä näin pääsee työskentelemään useamman ihmisen kanssa ja saa paljon erilaisia näkökulmia!

Miten pidät itsesi virkeänä ja energisenä pimenevässä syksyssä?

Timo: Liikunnan ja muutenkin aktiivisen elämän merkitys korostuu etenkin tähän vuoden aikaan. Saan virtaa myös läheisistä ihmisistä.

Markus: Liikunta ja lenkit koiran kanssa. Kirkasvalolamppu auttaa myös.

Tuomas: Paras tapa minulle selvitä pimeistä syyskuukausista on käydä aktiivisesti toimistolla eikä tehdä töitä kotoa käsin. On tietysti hyvä olla tasapainoa ja tehdä joskus töitä myös kotoa käsin, mutta minulle toimiston tarjoama sosiaalinen aspekti on ratkaisevan tärkeä, varsinkin kun tulee pimeämpää ja kylmempää.

Uusi kollegamme Ville-Veikko Laukkanen esittäytyy

Alla uuden kollegamme Ville-Veikko Laukkasen ajatuksia VALORin tiimiin liittymisestä.

Valor on uskottava, osaava ja luotettava neuvonantaja (Asiakastyytyväisyyskysely 2023) yhä vaativimmissa ratkaisuissa – näin kuulin kaupungilla liike-elämän huipuilta, jo muutama vuosi sitten. Jäin seuraamaan kehitystä. Kun turbulentissa maailmassa on yhä monimutkaisempia ongelmia ratkaistavaksi yrityksille ja niiden omistajille ja kun samalla näen Valorin potentiaalin, kyvykkyyksien, joukkuehengen ja tulosten myönteisen kehityksen, niin halusin liittyä mukaan yhdessä rakentamaan menestystä asiakkaille ja sen kautta kestävästi Valorille!

Olen aina tarttunut rohkeasti uusiin mahdollisuuksiin niiden avautuessa. Niin myös nyt. Näin on rakentunut koeteltua kokemusta ja verkostoa, mutta myös realismia päivittäisestä tarpeesta oppia hihat käärittynä ja ilman jargonia uutta esim. teknologiasta ja datasta AI-tekniikoilla mahdollistajana kestävään kilpailuetuun. Vaatii myös rohkeutta esittää intuitiivisiä ideoita, nostaa pöydälle vasta vaanivia riskejä tai yllättäjiä yli perinteisten toimialarajojen. Voittavassa tiimissä tulee olla tähän rakentavaan haastamiseen intohimoa, osaamis- ja luottamuspääomaa, koskien myös asiakassuhteita. Ajattelen kaikissa tilanteissa, että “Huominen voittaa eilisen!”

Saan urheilusta terveyttä ja fyysistä sekä henkistä voimaa arkeen. Harrastus opiskella ja oppia uutta herättävistä näkökulmista on inspiroivaa ja syventää näkemyksiä tulevasta. Odotan siis innolla yhteisiä urheiluja Valorissa ja asiakkaiden kanssa, ja niiden lomaan sparraavia luottamuksellisia keskusteluita lounaan tai päivällisen ääressä. Menestys on arkinen valinta!

Ville-Veikko aloitti VALORilla lokakuussa 2023 Senior Advisor -roolissa. Ville-Veikko on johtanut kasvua ja muutoksia pohjoismaisella finanssisektorilla Varma, Nordea, Tryg, AIG ja Sampo yhtiöissä. Viime vuodet hän on johtanut data-AI -kasvuyhtiötä, toimii sen hallituksessa, kuten myös hallituksen puheenjohtajana kuluttajamarkkinan nopean kasvun teknologiayhtiössä. Ville-Veikko toimii edelleen eri hallitustehtävissä, on aktiivinen valtakunnallisen maanpuolustuskurssin oltermannina ja seuraa puolustusteollisuuden sektoria.

Kuusi uutta osakasta ja neljä ylennystä VALORin tiimissä

VALORin kasvutarinan jatkuessa, meillä on ilo kertoa kuudesta uudesta osakkaasta ja neljästä ylennyksestä VALORin tiimissä.

“VALORin perustamisesta lähtien ajatus on ollut avoin ja ajassa elävä omistusrakenne, joka heijastelee osakkaiden roolia yhtiössä. VALOR on neljän vuoden välein tuplannut kokonsa, ja nyt oli luontevaa tuplata myös osakkaiden määrä. Uudet osakkaat ovat jokainen osoittaneet sitoutumista VALORin pitkäjänteiseen kehittämiseen, joten päätös oli selkeä ja yksimielinen.”Henrikki Palva, johtava osakas

Seuraavat kuusi henkilöä on kutsuttu VALORin osakkaiksi:

On ollut hieno kokemus päästä olemaan osa VALORin viime vuosien kasvutarinaa. Kasvun ovat mahdollistaneet VALORin tiimin laaja-alainen ammattitaito ja tinkimätön halu tuottaa arvoa asiakkaalle.

– Juha Viljakainen, Partner, Finance

VALOR muodostuu mahtavasta joukosta ihmisiä, jolla on erilaista toisiaan täydentävää osaamista. Yhdistettynä ratkaisukeskeiseen, kehityshaluiseen ja yrittäjähenkiseen kulttuuriin VALOR muodostaa kokonaisuuden, jossa on hienoa olla mukana.

– Kalle Ahlstedt, Partner, Energy

On mahtava olla todistamassa kuinka VALORin kulttuuri ja tiimin kasvu mahdollistavat sen, että jatkuvasti syntyy tilaa mennä uralla eteenpäin ja ottaa vastaan uusia haasteita myös osakkuuden kautta.

– Johan Matinmikko, Director, Associate Partner

Olen innoissani mahdollisuudesta kasvattaa rooliani osana yrityksemme jatkuvaa kasvua ja menestystä. On hienoa olla mukana viemässä tiimiämme ja VALORia seuraavalle tasolle! 

– Tuomas Nenonen, Director, Associate Partner

On ollut hienoa kokea sekä omaa että VALORin kasvua viiden ja puolen vuoden ajan VALORilla. Tänä aikana olen päässyt kehittämään omia ammatillisia taitoja konsulttina mielenkiintoisten ja erilaisten hankkeiden parissa, joita olen saanut tehdä motivoituneen ja osaavan tiimin kanssa. Myös VALOR on kasvanut ja kehittynyt entistä kiinnostavammaksi työpaikaksi. Osakkuuden myötä on hienoa päästä vieläkin syvemmin mukaan VALORin kehitykseen.

– Teemu Sirén, Manager, Associate Partner

Ihmisten ajaminen eteenpäin ja kannustaminen vastuunottoon on ollut vahva osa VALORin tapaa tehdä. Tiimin ja liiketoiminnan jatkuva kehittyminen tarjoaa kaikille mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

– Tuomas Suomi, Manager, Associate Partner

Uusien osakkaiden lisäksi, myös seuraavat kollegamme ovat saaneet ylennyksen:

VALORin dynaaminen työympäristö ja monipuoliset projektit ovat tarjonneet alustan kehittyä sekä yksilönä että firmana. Odotan innolla tulevaa yhdessä kollegoiden ja asiakkaidemme kanssa.

– Sonja Korhonen, Manager

On hienoa työskennellä paikassa, jossa saa jatkuvasti uusia haasteita, arvokkaita oppeja kollegoiltaan sekä tilaa kehittyä aina kohti seuraavaa roolia. Näillä aineksilla on hyvä jatkaa VALORilla myös jatkossa.

– Anna-Rosa Lehto, Manager

On hienoa olla osa VALORin kasvua ja kulttuuria. Mahtavat kollegat, jatkuva nälkä kehittyä organisaationa sekä yksilöinä ja asiakaslähtöinen työskentely ovat asioita, jotka varmasti vievät meitä menestyksekkäästi eteenpäin myös tulevaisuudessa.

– Jyri Knaapinen, Senior Associate

VALOR antaa jatkuvasti uusia haasteita ja vastuita sitä mukaa kun kyky kehittyy, ellei jo hiukan aiemmin. Se on tuntunut poikkeukselliselta etuoikeudelta, ja olen mielissäni, jos voin tarjota yhä enemmän lisäarvoa asiakkaillemme.

– Robert Kokkola, Associate

Lämpimät onnittelut uusista rooleista VALORilla.

Tervetuloa tiimiin Tuukka Nikkilä ja Antti Lindström

Olemme saaneet VALORille kaksi Senior Associate -vahvistusta – tervetuloa tiimiin Tuukka Nikkilä ja Antti Lindström.

Tuukalla on kokemusta eri toimialoilta strategioiden rakentamisesta, transformaatioiden vetämisestä sekä nykyisten toimintojen tehostamisesta. Ennen VALORia hän työskenteli liikkeenjohdon konsulttina. Antilla on yli kuuden vuoden kokemus projekti- ja asiakastyöskentelystä useilta eri toimialoilta. Hänen vahvuuksiaan ovat muun muassa laaja FAS, IFRS, osakeyhtiölain ja taloudellisen raportoinnin osaaminen, tilinpäätösanalyysit sekä syvällinen ymmärrys liiketoimintamalleista sekä -prosesseista.

Ennätimme kysyä uusilta kollegoiltamme pari tiukkaa kysymystä.

Mikä sai sinut vaihtamaan VALORille tässä vaiheessa työuraasi?

Tuukka: Tiesin, että VALOR on loistava paikka työskennellä ja päästä haastamaan itsesi ja näyttää osaamisesi. Tästä huolimatta avaintekijä minulle oli kuitenkin päästä töihin suomalaiseen yritykseen, joka on menestynyt erinomaisesti erittäin kilpaillulla markkinalla, ja tietysti päästä osaksi tätä jatkuvaa kasvutarinaa.

Antti: VALORissa kiinnostaa varsinkin työn merkittävyys ja monipuolisuus. Pidän asiakkaiden kanssa työskentelystä, joten myös tämän vuoksi konsultointi kiinnosti. VALORin palvelutarjonnan ja osaamisen kautta pystymme aidosti auttamaan asiakasta. Kokonaisuudessaan VALOR on kiehtova ympäristö, jossa on mahdollista kehittää omaa henkistä pääomaa haastavien ja monipuolisten toimeksiantojen kautta. Edellä mainittujen johdosta siirtyminen VALORille tuntui minulle luonnolliselta ratkaisulta.

Mitä mielestäsi tuot erityisesti lisää VALORin tiimiin?

Tuukka: Muiden yritysten kanssa työskentely on antanut minulle uutta ulkopuolista näkökulmaa, jota haluan hyödyntää parantaakseni työskentelytapoja VALORilla tai ainakin tuomaan uusia näkökulmia tekemäämme asiakastyöhön.

Antti: Koen, että minulla on normaalista poikkeavaa työkokemusta suhteessa moniin muihin VALORilaisiin. Kokemukseni tilintarkastuksesta sekä kiinteistösijoituksen rahastomaailmasta varmasti tuovat erilaista ja uutta näkökulmaa työhön, josta hyötyvät niin asiakkaat kuin muut tiimiläiset. Uskon myös persoonani täydentävän hyvin VALORin mahtavaa henkilöstöä.

Moni VALORlainen harrastaa urheilua, ja tykkäämme urheilla myös yhdessä. Mitä lajia sinun mielestä olisi hauska lähteä kokeilemaan porukalla?

Tuukka: Minulla on kaksi ehdotusta, joista molemmat ovat melko vaarallisia, vaikka niin ei heti uskoisi: rugby ja cheerleading. VALORin näkökulmasta uskon että rugby on helpompi ja turvallisempi toteuttaa, joten haluaisin päästä näkemään miten kaikki pystyvät hyödyntämään konsultti-strategioitaan myös kentällä.

Antti: Mielestäni tennistä olisi hauska mennä pelaamaan yhdessä. Tarvitsen kaiken harjoituksen, jota on mahdollista saada, jotta alan pärjäämään veljeäni vastaan tenniksessä! Lisäksi talvella olisi hauska mennä pelaamaan “pipolätkää” porukalla.

Tervetuloa tiimiin Iiro Hakala, Kustaa Juurakko, Juho Kuiri ja Elias Peltokangas

Tiimimme vahvistuu jälleen! Tervetuloa joukkoon harjoittelijat Iiro Hakala, Kustaa Juurakko ja Elias Peltokangas, sekä analyytikko Juho Kuiri.

Ennen VALORIlle tuloa Iiro viimeisteli Pro Gradu -tutkielmansa rahoituksesta ja työskenteli yritysrahoituksen tehtävissä. Aiempaa työkokemusta Iirolla on muun muassa operatiivisista yritysjärjestelyistä, yritysrahoituksesta sekä pääomasijoitustoiminnasta.

Ennen aloittamistaan, Kustaa valmistui tekniikan kandidaatiksi. Kustaa on työskennellyt aikaisemmin terveydenhuollon liiketoiminnan parissa keskittyen operatiiviseen ja taloudelliseen analytiikkaan sekä yrityskauppoihin. Tämän lisäksi hän on työskennellyt analyytikkona pienemmässä teknologia-alan yrityksessä.

Harjoitteluaan ennen Elias valmistui tuotantotalouden kandidaatiksi Aalto-yliopistosta ja työskenteli lääketeollisuuden hankintojen parissa. Elias jatkaa opintojaan tuotantotalouden maisteriohjelmassa Aalto-yliopistossa. Elias on työskennellyt opintojen ohella Orionilla hankintojen parissa.

Ennen VALORia Juho suoritti maisterintutkintonsa Aalto-yliopistossa ja työskenteli liikkeenjohdon konsultoinnin tehtävissä. Juho on työskennellyt aiemmissa tehtävissään talousjohdon ja teknologiastrategian konsultoinnin, sekä informaatiojärjestelmävalintojen parissa. 

Tutustuaksemme paremmin uusiin kollegoihimme, kysyimme heiltä pari kysymystä.

Miksi konsultointi tai investointipankkipalvelut?

Iiro: Jo ensimmäisistä yliopistokursseista lähtien minua on kiehtonut yritysjärjestelyt, jonka johdosta investointipankkipalvelut (IB) oli itselleni luonnollinen valinta IB:n ollessa yrityskauppojen sykkivä sydän, jossa pääsee näkemään yrityskauppojen prosessien eri-osa-alueita laaja-alaisesti kohteiden harkinnasta toteutukseen. Vaikka nautinkin suuresti yritysjärjsetelyiden parissa toimimisesta, IB:ssä mielestäni kuitenkin parasta on huippu-osaajat joiden kanssa on ilo tehdä hommia sekä joilta on suunnattomasti opittavaa.

Kustaa: Olen aina ollut kiinnostunut haasteiden ja ongelmien ratkaisemisesta. Lisäksi kaikenlaisten asioiden optimointi on aina kiehtonut minua. Päätös hakeutua konsultoinnin pariin oli helppo, sillä uskon konsultoinnin tarjoavan sopivan ympäristön mielenkiinnon kohteilleni.

Elias: Haen konsultoinnista monipuolisia ja kehittäviä ammatillisia haasteita. Uskon sen tarjoavan mielekkään mahdollisuuden tutustua useiden toimialojen ja yritysten liiketoimintojen ominaispiirteisiin. Lisäksi projektiperusteinen asiakastyö, jossa työstettävät aiheet ja kohteet vaihtuvat, ruokkii älyllistä uteliaisuutta ja pysyy kiinnostavana pitkällä tähtäimellä.

Juho: Työn monipuolisuuden ja merkittävyyden vuoksi! Konsultointi tarjoaa mahdollisuuden työskennellä mielenkiintoisten ja haastavien aiheiden parissa, jotka vaihtelevat projektin mukaan – mikä luo mielestäni loistavan ympäristön oppia ja kehittää taitoja nopeasti. Lisäksi aiemmat kokemukseni konsultoinnista ovat positiivisia, joten alalla jatkaminen tuntui luonnolliselta.  

Minkälainen oli ensimmäinen päiväsi VALORilla? Yllättikö mikään?

Iiro: Ensimmäinen päivä, kuten sitä seuranneetkin ovat sujuneet mieluisissa merkeissä mukavien kollegoiden sekä kiinnostavien työtehtävien parissa. Jo ensimmäisinä päivinä yllätyin kuinka monipuolisia toimeksiantoja VALORilla on mahdollista päästä tekämään sekä näkemään senioriteettia katsomatta

Kustaa: Ensivaikutelmani VALORista oli erinomainen, sillä hyvä yhteishenki ja lämmin tunnelma välittyivät toimistolla välittömästi. Sain kattavan perehdytyksen sekä yleisistä että työnkuvaani liittyvistä asioita, minkä jälkeen oli hyvä ottaa ensimmäisiä askelia Valorilaisena. Ensivaikutelma vastasi hyvin oletuksiani VALORista, joten yllätyksiä ei ollut. 

Elias: Ensimmäisen päivä meni pitkälti orientoituen VALOR:in toimintatapoihin ja tutustuen uusiin työkavereihin. Mieluisana yllätyksenä päivän päätteeksi tuli briiffaus ensimmäiseen projektiin, jonka aloituspalaveriin hyppäsin mukaan heti toisen VALOR-päiväni aamuna.

Juho: Ensimmäinen päiväni oli mukava yhdistelmä kollegoihin tutustumista sekä perehtymistä VALORin toimintatapoihin – unohtamatta projektityön aloittamista samana päivänä. Yllätyin ensimmäisenä päivänä toimistolla vallitsevasta epäformaalista tunnelmasta, ja siitä kuinka helppoa tiimin osaksi oli tulla.

Lämpimästi tervetuloa kaikki neljä!