Investointipankkipalvelut

VALOR on yksi Pohjoismaiden johtavista yrityskauppaneuvonantoa tarjoavista yhtiöistä. Erikoisaluettamme ovat infrastruktuuriin kytkeytyvät toimialat. Työmme perustuu maailmanluokan osaamiseen yritysrahoituksesta ja -kaupoista. Kokenut tiimimme täydentää tarvittaessa rivejään VALORin liikkeenjohdon konsulteilla, joilla on laaja substanssiosaaminen eri toimialoilta.

Ostopuolella tämä tarkoittaa asiakkaan luontaisten arvonluontialueiden tunnistamista yrityskauppatilanteessa. Myyntipuolella kyse on esimerkiksi kokonaisvaltaisesta ymmärryksestä mahdollisesta ostajakentästä ja sille ominaisista näkökannoista. 

Kokenut ja työhön sitoutunut tiimimme varmistaa onnistuneen tuloksen myös vaikeimmissa ja vaativimmissa kaupoissa. Tiimimme tuo kaupantekoon oikeassa suhteessa päättäväisyyttä, yrittäjähenkeä, joustavuutta ja luovuutta – sekä ripauksen sisua. 

Teemme yhteistyötä niin johtavien kansainvälisten sijoittajien kuin paikallisten teollisuusyritystenkin kanssa. Tuemme asiakkaitamme, kun he tarvitsevat yrityskauppoja koskevaa kokonaisvaltaista neuvontaa. Vastaamme taloudellisesta mallinnuksesta ja arvonmäärityksestä, prosessistrategioista ja -taktiikoista, kaupan rakenteen suunnittelusta ja rahoitusneuvonnasta, neuvotteluista myyjän kanssa ja due diligencestä. Avustamme myös kauppa-asiakirjojen laatimisessa.  

Neuvomme asiakkaitamme mielellämme myös rajatummissa lainoitukseen tai yrityskauppojen taktiseen toteuttamiseen liittyvissä asioissa ja annamme lausuntoja esimerkiksi valuaatioista ja niiden kohtuullisuudesta. 

Lisätietoja muista yrityskauppoja ja omistamista koskevista neuvontapalveluista löydät sivuiltamme kohdasta Yritysjärjestelyt ja omistajuus.

Esimerkkejä viimeaikaisista toimeksiannoista

Sole sell-side M&A advisor to Alva in the divestment of the district heating assets and operations in Viitasaari

Sole debt advisor to the leading Swedish colocation data center Conapto and its owner Marguerite in securing a 400 SEKm debt facility to fund the growth of the company

Sole buy-side financial advisor to a bidder in the acquisition process for the Finnish energy utility Etelä-Savon Energia with an EV of c. 300 €m

Sole buy-side M&A advisor to OP Infra in the JV acquisition of a majority stake in the regional Finnish fiber company BLC Telecom with a total equity funding of c. 80 €m

Sole buy-side financial advisor (M&A and debt) to a shortlisted bidder in the acquisition process for E.ON’s district heating business in Norrköping and Örebro with an EV of c. 1 500 €m

Sole buy-side M&A advisor to Ardian in the acquisition of Nevel from VAPO at an EV of c. 650 €m