Yritysjärjestelyt ja omistajuus

Kestävän ja pitkäaikaisen arvon luominen asiakkaillemme on kaikkien palveluidemme kulmakivi. Epäorgaaniseen kasvuun liittyvä strategianeuvonta onkin olennainen osa toimintaamme. 

Yritysjärjestelyihin kuuluu paljon muutakin kuin pelkkä yrityskauppaprosessi. Pitkäjänteisellä lähestymistavallamme pyrimme tukemaan asiakkaidemme rakenteellista kehittämistä aina kartoitus- ja kehitysvaiheesta integraatioon ja fuusion jälkeiseen arkeen. 

Yrityskauppaa koskevat toimeksiantomme ovat usein jatkoa portfolio- tai liiketoimintastrategiaan, markkinoille tuloon tai kilpailija-analyyseihin liittyville toimeksiannoille. Olemme tukeneet menestyksekkäästi asiakkaitamme eri toimialoilta yrityskauppatilanteissa Pohjoismaissa sekä eri puolilla maailmaa – esimerkiksi Etelä-Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Kaakkois-Aasiassa.

Tiimimme ovat etsineet, arvioineet ja hyödyntäneet tilaisuuksia epäorgaaniseen kasvuun myös kilpailluissa prosesseissa, joissa ostajaehdokkaita on useita. Olemme usein onnistuneet luomaan asiakkaillemme yksinoikeuden neuvotteluihin tai muun vastaavan erityisaseman neuvotteluissa hyödyntämällä VALORin laajoja ja kansainvälisiä verkostoja sekä pitkäaikaisia ja luottamuksellisia suhteita.  

Yrityskauppoihin liittyvä konsultointimme keskittyy kolmeen pääalueeseen: epäorgaanisen kasvun strategiaan, due diligence -selvityksiin sekä omistajuusstrategioihin. Rajatummat toimeksiantomme liittyvät muun muassa synergia-analyyseihin, yrityskauppaprosessin kehittämiseen, yhteisyrityksiin ja alliansseihin, yritysten jakautumisiin sekä omistaja-arvioihin. 

Lisätietoja yrityskauppaneuvonnastamme löydät sivuiltamme – Investointipankkipalvelut.

Esimerkkejä viimeaikaisista toimeksiannoista

Myyjän tuki suomalaisen kaukolämpöverkon myynnissä 

Commercial Due Diligence johtavasta pohjoismaisesta terveyspalvelutuottajasta 

Kansainvälisen terveysteknologiayhtiön Vendor Commercial Due Diligence (VDD) markkinapotentiaaliin ja kohdeyhtiön kilpailukykyyn keskittyen 

Kaupallinen due diligence monikansalliselle SaaS-yhtiölle  

Kaupallinen due diligence kansainväliselle verkkokauppatoimijalle  

Yritysostokohteiden kartoitus pörssilistatulle mediayritykselle