Timo Saksela

Timo aloitti VALORilla lokakuussa 2023. Timo on työskennellyt pitkään sosiaali- ja terveydenhuollon erilaisissa johtotehtävissä niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla. Timon kokemus yksityiseltä sektorilta on laaja, sillä Timo on ollut perustamassa Suomen suurinta yksityistä lääkärikeskus-sairaalaa Terveystalo Kamppia, vastannut ikääntyneiden asumispalveluyksiköistä, kotihoidosta ja ulkoistetusta terveyskeskuksesta Mehiläisessä, toiminut aluepäällikkönä Oralissa suun terveydenhuollossa, toiminut diagnostiikkayhtiö Synlabin johtajana sekä Solo Health Oy:n toimitusjohtajana. Timon uraan mahtuu lisäksi kahden ja puolen vuoden kokemus sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten toimitusjohtajana, joten julkisen sektorin toiminta on myös tuttua.

Asiantuntijuus

Timon näkemyksen mukaan toimeenpano ratkaisee! Ilman konkretiaa tulosta ei synny ja sitä tärkeintä eli potilasta ja/tai asiakasta ei saa unohtaa! Timo jaksaa aina muistuttaa johtamisen ja esihenkilötyön tärkeydestä. Ilman hyvää ja systemaattista johtamista tulosten aikaansaaminen on vaikeaa. Timolla on myös kokemusta yrittäjyydestä ja PK -yritysten toiminnan kehittämisestä.

Esimerkkejä ja kokemusta:

  • Henkilöstötyytyväisyyden kasvattaminen useissa eri tehtävissä
  • Erinomaiset taloudelliset tulokset johtamissaan tehtävissä
  • Onnistuneet integroinnit sekä tuloksellisesti että henkilöstön näkökulmasta
  • Aina voi ajatella asioita uusista näkökulmista (Vuoden uusinajattelija 2020 Etelä-Karjalassa)
  • Hyvät numerot seuraavat erinomaista tekemistä

Koulutus

Valtiotieteen maisteri, sivuaineena opettajan pedagogiset opinnot, Helsingin yliopisto

Toimiston ulkopuolella

Timo on vannoutunut urheilun ystävä, kuten niin moni muukin VALORlainen. Timo harrastaa aktiivisesti tennistä, padelia ja sulkapalloa. Lisäksi ulkoilua ja välillä myös kuntosalilla käyntiä. Timo on myös innokas penkkiurheilija ja hänet voi löytää erilaisten urheilukilpailuiden katsomosta. Timo toimii myös Lappeen raviratayhtiön hallituksessa, ja ravien aktiivinen seuraaminen on myös Timon yksi vapaa-ajan harrastus.