Pekka Hard

+358 41 435 4990

Pekka aloitti VALORilla keväällä 2023. Hänellä on monipuolinen kokemus työskentelystä erilaisissa toimintaympäristöissä muun muassa investointipankissa, liikkeenjohdon konsulttina sekä sosiaali- ja terveysalan johtotehtävissä.

Asiantuntijuus

Pekka on kerännyt kattavan ja monipuolisen yli 10 vuoden kokemuksen sote-ympäristöstä niin suurten toimijoiden johtoryhmätyöskentelystä, prosessien yksityiskohtaisesta kehittämisestä kuin palvelutuotannon, soten liiketoiminnan ja järjestämisen dynamiikastakin.

Yhteensä Pekalla on kokemusta yli 150 projektista lähes koko sote-palveluspektrillä – hoitoketjujen kehittämisestä ja sairaalasuunnittelusta yksityisen sektorin vaativiin strategiahankkeisiin. Konsultoinnissa Pekkaa on kiitetty erityisesti ratkaisukeskeisyydestä ja kyvystä konkretisoida epämääräisestä lähtötilanteesta selkeä, jäsennelty kokonaisuus. Pekan vahvuusvalueita ovat strategia ja johtamisen kehittäminen, toimintamallien muotoilu ja uudistaminen, toiminnan taloudellinen kehittäminen ja vaikuttavuusperusteinen sosiaali- ja terveydenhuolto.

Esimerkkejä valituista toimeksiannoista:

  • Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta- ja hyvinvointialueiden tuottavuus- ja muutosohjelmien tuki
  • Suurten yritysten (esim. vakuutusyhtiöt, rakennusliikkeet, kansallinen vähittäiskauppaketju) strategiatyön tuki ja uusien sote-liiketoimintamahdollisuuksien kartoittaminen
  • Kohdemarkkinan ja johdon liiketoimintasuunnitelman kuvaaminen Suomen johtavan terveyspalveluiden palveluntuottajan osakeannin listautumisesitteeseen
  • Pohjoismaiden johtavan asumispalveluita tarjoavan palveluntuottajan laadunhallinnan uudistaminen ja muutosjohtaminen
  • Lukuisten yliopisto- ja keskussairaaloiden rakentamisenhankkeiden toiminnallinen suunnittelu sekä hankesuunnittelun tuki
  • Terveystaloustieteelliset vaikuttavuusselvitykset lääketeollisuudelle
  • Julkisten instituutioiden riippumattomat tutkimus- ja selvityshankkeet

Koulutus

Kauppatieteiden maisteri, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, pääaine rahoitus, sivuaineet kansantaloustiede sekä organisaatiot ja johtaminen. Liikennelentäjä, Suomen Ilmailuopisto.

Toimiston ulkopuolella

Vapaa-aikanaan erityisesti talviurheilu on lähellä sydäntä, Pekka on ollut Pyhätunturin hiihtokoulussa aktiivisena hiihdonopettajana lähes 15 vuoden ajan. Kesällä puolestaan Pekka nauttii luonnosta juosten, ja myös moottoriajoneuvot ovat hänelle intohimo.