Klaus Klemetti

Klaus tuli VALORille vuonna 2019. Sitä ennen hän työskenteli GAC Finlandissa agenttina kansainvälisille risteilyvarustamoille. Merenkulkualalla toimiessaan Klaus sai arvokasta kokemusta ja asiantuntemusta liiketoiminnan kehittämisestä ja projektijohtamisesta. Lisäksi yhteistyö Carnival Corporationin kaltaisten toimialan johtavien yhtiöiden kanssa antoi hänelle näkemystä kansainväliseen liiketoimintaan. Klaus suoritti maisterin tutkinnon Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ja tuotantotalouden Strategia opinto-ohjelmassa ja hänet palkittiin Dean’s list -stipendillä vuonna 2019. 

Asiantuntijuus

VALORilla Klaus on osallistunut monenlaisiin projekteihin julkisen liikenteen toimintojen kehittämisohjelmista pohjoismaisiin infrastruktuurisektorin yrityskauppoihin. Klaus on erityisen kiinnostunut yrityskaupoista ja strategiasta ja toimii osana VALORin deal-tiimiä sekä osto- että myyntipuolen toimeksiannoissa.

Esimerkkejä viimeaikaisista toimeksiannoista: 

  • Taloudellinen neuvonantaja eurooppalaiselle rahastolle pohjoismaisen kunnallis- ja teollisuusinfrayhtiön hankinnassa
  • Taloudellinen neuvonantaja pohjoismaiselle konsortiolle kaukolämpöliiketoimintojen hankinnassa 
  • Taloudellinen neuvonantaja suomalaiselle teolliselle asiakkaalle kaukolämpöliiketoimintojen hankinnassa 
  • Oman tuotannon ja ostopalvelun vertailu julkisen terveydenhuollon toimijalle 
  • Julkista liikennettä järjestävän organisaation kahden liiketoimintayksikön uudelleen järjestäminen pääkaupunkiseudulla 

Koulutus

Strategian Maisterin tutkinto Aalto-yliopistosta. 

Toimiston ulkopuolella

Vapaa-aikanaan Klaus lukee paljon ja hän on myös pienen filosofiaan erikoistuneen kirjakerhon vetäjä. Lenkkeily ja erilaiset joukkueurheilulajit ovat hänelle myös tapoja rentoutua työajan ulkopuolella.