Joni Wirman

Joni liittyi VALORiin maaliskuussa 2022. Hänellä on yli vuosikymmenen kokemus pankki- ja vakuutustoimialalta. Ennen VALORia hän toimi neuvonantajana Suomen Pankissa, jossa hän johti rahoitusalan digitalisaation, kuten liiketoimintamallien muutoksen ja digitaalisen liiketoiminnan, seurantaa ja analysointia. Hän toimi myös kansainvälisten työryhmien ja verkostojen jäsenenä, muun muassa OECD:n Experts’ Group on Finance and Digitalization -ryhmässä ja Kansainvälisen järjestelypankin (BIS) Innovation Networkissa. Ennen Suomen Pankkia Joni työskenteli OP Ryhmässä useissa eri liiketoiminnan kehitys- ja johtotehtävissä sekä pankki- että vakuutusliiketoiminnoissa.

Asiantuntijuus

Jonin pääosaamista ovat liiketoimintastrategiat ja -mallit sekä asiakaslähtöinen liiketoiminnan kehitys. Hänellä on kyky strategiseen ajatteluun yksityiskohtia unohtamatta. Perinteisen pankki- ja vakuutusalaosaamisen lisäksi Jonilla on syvällinen asiantuntemus digitaalisista palveluista, alustaliiketoimintamalleista, hajautetuista rahoituspalveluista ja kryptovaroista.

Koulutus

Kauppatieteiden maisteri Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta.

Toimiston ulkopuolella

Kesällä löydät Jonin todennäköisimmin viettämässä aikaa Saaristomerellä tai veneilemässä Suomenlahdella. Talvisin vapaa-ajalla Joni suuntaa ulkomaille. Hänen harrastuksiinsa kuuluvat muun muassa golf, lumilautailu, lukeminen ja kitaransoitto.