Ari Tolonen

Ennen tuloaan VALORille vuoden 2019 lopussa, Ari oli OptiWatti-yhtiön toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen Suomessa ja Ruotsissa. Vuosina 2008–2018 hän johti Landis+Gyrin Pohjois-Euroopan liiketoimintoja. Vuosina 2006‒2008 hän oli toimitusjohtajana Infobuild Oy:ssä, joka on Information Builders Inc:n Pohjois-Euroopan edustaja. Vuosina 2002‒2006 Ari oli DNA:n toimitusjohtaja ja vuosina 1997‒2002 hän johti Soneran tuotekehitysyksikköä, joka kehitti valtaosan Soneran matkapuhelin- ja internetpalveluista. Ennen Soneraa Ari toimi vuosina 1989‒1997 useissa Ericsson-konsernin yhtiössä globaaliin liiketoimintaan ja teknologioihin liittyvissä johtotehtävissä.

Asiantuntijuus

Arilla on asiantuntemusta yli 30 vuoden ajalta tieto- ja viestintäteknologioista, energia- ja kiinteistöalan liiketoiminnasta sekä erikokoisten yritysten liiketoiminnan johtamisesta. Hän on myös projektinjohdon asiantuntija. Lisäksi hän tuntee läpikotaisin parhaat tavat parantaa prosesseja ja tuottavuutta eri toimialoilla ja eri organisaatiotasoilla. Arilla on myös pitkä kokemus kansainvälisestä liiketoiminnasta sekä yrityskaupoista niin globaaleissa suuryrityksissä kuin pienissä teknologia-alan start-upeissa.

Esimerkkejä viimeaikaisista toimeksiannoista:

  • Epäorgaanisen kasvun strategia tekeminen IT-yritykselle
  • Kasvu- ja liiketoimintastrategian luominen palveluyritykselle
  • Ekosysteemistrategia teko high-tech-yritykselle
  • Toimiminen konsulttina energiateknologiayritykselle
  • Toimiminen konsulttina IT-yrityksen liiketoiminnan ja prosessien parantamisprojektissa

Koulutus

Rakentamistalouden diplomi-insinööri Teknillisestä korkeakoulusta.

Toimiston ulkopuolella

Työn ulkopuolella Ari harrastaa ulkoliikuntaa kuten golfia, maastopyöräilyä, laskettelua ja murtomaahiihtoa. Hän pitää myös remontoinnista, puutarhanhoidosta ja metsänhoidosta.